در عصر دیجیتال که همه در هر سن و سالی بیشتر ساعات روز را با اینترنت سر و کار دارند، اینترنت بستری بسیار مناسب برای به دست آوردن فرصتهاست، به ویژه برای دانشآموزانی که از همان سنین پایین به دنبال استقلال مالی، سرمایهگذاری و کارآفرینی هستند. در واقع اینترنت فرصتهای زیادی را برای دانشآموزان فراهم کرده است تا وارد دنیای تجارت آنلاین شوند و با توجه به علایق و استعداد خود، در زمینههای مختلفی به فعالیت بپردازند. با وجود این که عدهای با کار کردن دانشآموزان مخالف هستند، اما کسب و کار اینترنتی برای دانش آموزان امری متفاوت است و حتی میتواند حال و آیندهشان را بسازد. در این پست وبلاگ، شغل اینترنتی برای نوجوانان را بررسی خواهیم کرد و درباره این که کار اینترنتی برای دانشآموزان چه مزیتی دارد صحبت میکنیم تا به آنها برای شروع کار کمک کنیم.
برخی از والدین مدام بابت این نگرانی دارند که اینترنت و موبایلی که دائم دست بچههاست، باعث افت تحصیلی فرزندانشان میشود، آنها را از مسیر درست منحرف میکند و چنین نگرانیهایی! حقیقت این است که اینترنت و فضای مجازی هم میتواند تهدید باشد و هم فرصت، بستگی به این دارد که هر کسی چطور از آن استفاده کند. قطعا برای کودکان کم سن و سال در مقاطع تحصیلی پایین، کار اینترنتی مناسب نیست، اما مثلا یک دانشآموز دبیرستانی که خوب و بد را تا حد زیادی تشخیص میدهد، میتواند در اوقات فراغتش به جای این که در اینترنت بیهوده بچرخد، از مهارتهایش بهره ببرد و کسب درآمد کند.
اینترنت شیوه انجام تجارت و بیزینس را متحول کرده است، موانع جغرافیایی را از بین برده و دسترسی به بازار جهانی را فراهم کرده است. برای دانشآموزان، این تغییر فرصتهای بیسابقهای را برای استفاده از مهارتها و علایقشان در سرمایهگذاریهای سودآور باز کرده است. انعطافپذیری و دسترسی به پلتفرمهای آنلاین، کارآفرینی و کسب و کار اینترنتی برای دانش آموزان را آسانتر از قبل کرده است و به آنها این امکان را میدهد تا با حداقل هزینههای اولیه، کسبوکار خود را راهاندازی کنند.
این روزها در سراسر جهان شاهد این هستیم که بسیاری از کسبوکارهایی که در حال حاضر بزرگ هستند و رشد خیلی خوبی داشتهاند، چند سال پیش فقط ایدهی کوچکی در ذهن دانشجو یا حتی دانشآموزی بودهاند که جرات کرده و به آن پر و بال داده است. بالاتر هم گفتیم که شغل اینترنتی برای نوجوانان میتواند فرصتی برایشان باشد تا آینده شغلی خوبی برای خودشان بسازند. در ادامه میتوانید مهمترین مزایای کار اینترنتی برای دانشآموزان را بخوانید.
ایده برای راهاندازی کسب و کار اینترنتی برای دانش آموزان کم نیست، اما چیزی که اهمیت دارد این است که دانشآموزان باید با توجه به شرایط، مهارتها، روحیات و علایق خود ایده درستی را انتخاب کنند. اگر فردی همه جوانب را در نظر بگیرد و ایده مناسبی را انتخاب کند، در طول زمان و با تجربههایی که به دست میآورد میتواند کار خود را بهبود ببخشد، همواره پیشرفت کند و از همین سن کم، آینده خود را بسازد. در ضمن وقتی دانشآموزان دنبال کار مناسبی بروند، به آن علاقهمند هم میشوند و روحیه و انگیزهشان برای انجام کار بیشتر میشود. در این بخش چند تا از بهترین و موفقترین ایدهها برای راهاندازی کسبوکار اینترنتی را با شما در میان میگذاریم تا با آگاهی و اطمینان بیشتری بتوانید مسیر شغلیتان را طی کنید.
یکی از در دسترسترین راهها برای ورود دانشآموزان به دنیای تجارت آنلاین، فریلنسینگ است. در نوشتن، طراحی گرافیک، برنامهنویسی، مدیریت شبکههای اجتماعی یا هر حوزه دیگری مهارت داشته باشید، پلتفرمهایی مانند Upwork، Fiverr و Freelancer و همچنین سایت های فریلنسری ایران مثل پونیشا، انجام میدم و کارلنسر، شرایطی را برای دانشآموزان فراهم میکنند تا متناسب با مهارتهای خود پروژههای داخلی و خارجی بگیرند و کسب درآمد کنند. این نه تنها منبع درآمدی را فراهم میکند، بلکه به دانشآموزان اجازه میدهد تا رزومه و نمونه کار بسازند و تجربه واقعی در شغل مورد نظر خود را کسب کنند. همچنین این را هم بدانید که فریلنسرها از طریق شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای تخصصی مثل لینکدین هم میتوانند کار پیدا کنند.
وقتی صحبت از کسب و کار اینترنتی برای دانش آموزان میشود میتوانیم برای دانشآموزانی که علاقه زیادی به نوشتن دارند و البته در این زمینه مهارت هم دارند، تولید محتوا را پیشنهاد کنیم که میتواند واقعا سودآورد باشد. بهعنوان دانشآموز هم میتوانید یک وبلاگ برای خودتان راهاندازی کنید، افکار خود را با مخاطبان به اشتراک بگذارید، درباره محصولات و خدمات نقد و بررسی بنویسید و بعد از این که سایت شما دیده شد و مخاطب جذب کردید، از روشهای مختلف مثل تبلیغات بنری و همکاری با برندها، کسب درآمد کنید. همچنین میتوانید با سایتهایی که در حال حاضر به صورت دورکاری با نویسندههای فریلنس کار میکنند، همکاری کنید و درآمد خوبی هم داشته باشید.
بسیاری از دانشآموزان در موضوعات یا مهارتهایی تخصص دارند که دیگران مشتاق یادگیری آن هستند، مثل زبانهای مختلف، برنامهنویسی، طراحی گرافیک و… همچنین دانشآموزان میتوانند نقش معلم خصوصی را برای همکلاسیهای خود داشته باشند و در دروسی که دیگران ضعیف هستند، به آنها کمک کنند. تشکیل کلاسهای آنلاین و یادگیری الکترونیکی هم که بهخصوص بعد از دوران کرونا بسیار رایج شد و افراد زیادی از این طریق کسب درآمد کردند. بنابراین در حال حاضر اگر به دنبال بهترین کسب و کار اینترنتی برای دانش آموزان هستید و میخواهید بهطور مستقل درآمد داشته باشید، ساخت دوره و آموزش آنلاین میتواند بسیار مناسب باشد. همچنین میتوانید دوره مورد نظرتان را ضبط کنید و به صورت آفلاین برای فروش در وبسایت بگذارید.
بازاریابی وابسته (افیلیت مارکتینگ) یک گزینه عالی برای دانشآموزانی است که در بازاریابی آنلاین مهارت دارند. دانشآموزان میتوانند با تبلیغ محصولات یا خدمات فروشگاههای معتبر در بسترهای مختلف از جمله سایت، وبلاگ و شبکههای اجتماعی، و دریافت پورسانت از فروشی که انجام دادهاند، برای خود کسب درآمد کنند. این امر مستلزم درک خوب استراتژیهای بازاریابی دیجیتال و توانایی ایجاد محتوای قانعکننده و کاربردی است. یکی از معروفترین شرکتهای ایرانی که میتوانید با آن همکاری در فروش داشته باشید، شرکت دیجیکالاست.
در دنیای امروز که تقریبا همهی کسبوکارها به محتوای تصویری نیاز دارند و در پلتفرمهای مختلف در فضای مجازی فعال هستند، دانشآموزانی که به نرمافزارهایی مثل فتوشاپ، ایندیزاین و ایلاستریتور تسلط دارند، میتوانند فرصتهای شغلی زیادی به دست آورند. یادگیری نرمافزارهای گرافیکی، بهترین فرصت راهاندازی کسب و کار اینترنتی برای دانش آموزان را فراهم میکند. اگر شما هم علاقهمند به کارهای گرافیکی هستید و در این حوزه مهارت دارید، میتوانید در زمینههای مختلفی از جمله گرافیک شبکههای اجتماعی، طراحی لوگو، برندینگ، طراحی چاپ و طراحی کالاهای سفارشی مثل تیشرت، لیوان و سایر محصولات فعالیت کنید. همچنین در این راستا برای این که نمونه کارهای شما بیشتر دیده شود و بتوانید تواناییهای خود را در معرض نمایش بگذارید، میتوانید وبسایتی راهاندازی کنید یا در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام برای خود برندینگ کنید و نمونه کارهایتان را قرار دهید.
از آنجایی که اکنون عصر دیجیتال است و اکثر بیزینسها در فضای آنلاین حضور دارند، مشاغل مرتبط با برنامهنویسی هم جزو مشاغل پرطرفدار است. به همین خاطر دانشآموزانی که دارای مهارتهای برنامهنویسی هستند، در موقعیت مناسبی قرار دارند تا از فرصتهای فراوانی برای کسب درآمد استفاده کنند. دنیای برنامهنویسی و فرصتهای کاری گستردهی آن، موقعیتهایی را برای دانشآموزان فراهم میکند تا تجربه عملی به دست آورند، رزومهی قوی بسازند و درآمدزایی کنند. حتی یک شغل دیگری که بسیار پرتقاضاست و عدهای بر این باور هستند که بهترین کسب و کار اینترنتی برای دانش آموزان محسوب میشود، طراحی سایت است که با وجود سیستمهای پیشرفتهای مثل وردپرس، لزوما به یادگیری برنامهنویسی هم نیاز دارید. اگر کار کردن با سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس را یاد بگیرید، کفایت میکند تا بتوانید برای شرکتهای مختلف سایت طراحی کنید و درآمد خوبی داشته باشید.
در این بخش میخواهیم نکاتی مهم را برای دانشآموزانی که وارد تجارت اینترنتی میشوند، مطرح کنیم. قبل از ورود به دنیای تجارت اینترنتی، دانشآموزان باید نقاط قوت، مهارتها و علایق خود را شناسایی کنند. سرمایهگذاری کردن در راستای علایق شخصی، انگیزه و احتمال موفقیت بلندمدت را افزایش میدهد. همچنین درباره کاری که میخواهید انجام دهید، مخاطبان هدف و رقبا تحقیقات کاملی انجام دهید و سپس اهداف کسبوکار، استراتژیهای بازاریابی و پیشبینیهای مالی خود را مشخص کنید. یک نکتهی مهم دیگری که باید به آن توجه کنید این است که اینترنت گنجینهای از منابع برای کارآفرینان مشتاق است؛ از دورهها و آموزشهای آنلاین برای افزایش دانش خود در زمینههایی مانند بازاریابی دیجیتال، توسعه وبسایت و تجارت الکترونیک استفاده کنید.
ایجاد یک حضور آنلاین قوی برای جذب مشتریان ضروری است. یک وبسایت یا وبلاگ حرفهای ایجاد کنید، پروفایلهای رسانههای اجتماعی خود را بهینه کنید و بهطور مداوم محتوای با کیفیت بالا تولید کنید تا تخصص خود را به نمایش بگذارید. شما برای موفقیت در کسب و کار اینترنتی برای دانش آموزان باید در جریان پیشرفتهای تکنولوژیکی مرتبط با کسبوکار خود باشید. از ابزارها و پلتفرمهای تجزیه و تحلیل و نرمافزار اتوماسیون برای سادهسازی عملیات و عقب نماندن در بازار رقابتی آنلاین استفاده کنید.
در این مطلب سعی کردیم مهمترین نکات را درباره کسب و کار اینترنتی برای دانش آموزان با شما در میان بگذاریم و ایده کسب و کار اینترنتی برای نوجوانان به شما بدهیم. برای موفقیت در کسب و کار اینترنتی نیز پیشنهادات موثری را مطرح کردیم. در آخر باید بگوییم از شکستها درس بگیرید، شکست جزء ذاتی کارآفرینی است. به جای این که به شکستها بهعنوان موانع نگاه کنید، آنها را بهعنوان فرصتهایی برای یادگیری و رشد ببینید. آنچه اشتباه رخ داده را تجزیه و تحلیل کنید، استراتژیهای خود را در صورت نیاز تغییر دهید و بهبود ببخشید، و در مواجهه با چالشها، صبور باشید و سریع دست از کار نکشید.
بلاگهای اخیر
اخبار پیشنهادی