برنامه های پژوهشی علامه ای ها در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰

کلاس های پژوهشی دانش آموزان مجتمع علامه طباطبایی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در ۶ رشته به صورت آنلاین برگزار می شود. علامه ای ها امسال در کلاس های نانو، رباتیک، نجوم، هوا و فضا، انیمیشن و پزشکی شرکت می کنند.

هدف از برگزاری کلاس های پژوهشی آنلاین برای علامه ای ها، جذب و شناسایی استعدادها، تقویت فرهنگ پژوهش و تحقیق فردی بین دانش آموزان، هدایت دانش آموزان و ارتباط با سایر مراکز علمی، فراهم کردن امکان دستیابی دانش آموزان به یافته های جدید علمی و پژوهشی و ایجاد زمینه مشارکت دانش آموزان مستعد در انجام پژوهش های ملی و منطقه ای است.

رشته ها چطور انتخاب می شود؟

روند انتخاب رشته پژوهشی از سال هفتم آغاز می شود. دانش آموزان در پایگاه تابستانی سال هفتم، یک رشته پژوهشی را انتخاب و سه سال در آن آموزش می بینند. علامه ای ها در هر رشته اصول پژوهشی را یاد می گیرند، سپس با انتخاب طرح و پروژه های مختلف، فعالیت عملی شان را شروع می کند. در پایان هر سال تحصیلی هم، آموخته های خود را به شکلی عملی در قالب پروژه تحویل می دهند.

چه آموزش هایی می بینند؟

دانش پژوهشان علامه ای امسال در کلاس های آنلاین رباتیک، با قطعات الکترونیکی، مقدمات الگوریتم، فلوچارت و برنامه نویسی آشنا می شوند. در رشته هوافضا مجموعه‌اي از علوم و توانايي‌هاي علمي و عملي در زمينه تحليل، طراحي و ساخت وسايل پرنده‌ را فرا می گیرند، در کلاس های پژوهشی پزشکی، با علوم بیولوژی آشنا می شوند و توانایی تولید مواد، ابزار و سیستمهای نوین را با دستکاری سطوح اتمی و مولکولی را در کلاس های آنلاین نانو می آموزند. در رشته انیمیشن سازی نیز با اصول پویا نمائی و در کلاس های مجازی نجوم با گستره ارزشمندی از علوم در قالبی زیبا و تاثیرگذار که به آنها در پژوهش، شناخت جهان و … کمک می کند، آشنا می شوند.

تربیت دانش آموز جستجوگر و پژوهش محور

تعطیلی آموزش حضوری در مدارس از اسفند ۹۸، اگرچه بر برنامه های پژوهشی دانش آموزان علامه ای تاثیر گذاشته است، اما رویکرد کلی مجتمع را تغییر نداده است. به گفته «محمد مالکی» مسئول پژوهش مجتمع علامه طباطبایی رویکرد مجتمع در بخش پژوهشی، تقویت روحیه «جستجوگری» و «پژوهش محوری» است: «آموزش رشته های پژوهشی در فرآیند آنلاین، با رویکرد پژوهش محوری انجام می شود. به این معنی که در کلاس ها پروژه های تحقیقاتی مختلفی به دانش آموزان ارائه می شود تا در کنار آموزش کار عملی، تحقیق را هم یاد بگیرند تا افرادی پژوهشگر پرورش دهیم.»

شرکت علامه ای ها در مسابقات مختلف، یکی از اهداف اصلی پروژه های پژوهشی علامه ای ها در طول سال تحصیلی است. در ادامه بخشی از موفقیت های تیم های پژوهشی مجتمع علامه طباطبایی در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را می خوانید.

سه مدال طلا و نقره از کرواسی

دانش آموزان مدارس دوره اول علامه طباطبایی- واحدهای پاسداران و فرمانیه تابستان ۹۹ در جشنواره ابداعات و اختراعات کشور کرواسی (INOVA 2020) دو مدال طلا، یک نقره و جایزه ویژه لهستان به دست آوردند.

در این رقابت ها در بخش مهندسی/علم مواد، بنیامین محامی، پارسا خالقی راد، اردشیر رحیمی از  تیم واحد پاسداران مدال طلا گرفتند. در بخش بیوتکنولوژی /نانوتکنولوژی هم آتیلا کاظمیان، امیرعلی میرابی، پارسا محمودیان مقدم، نامی صالحین از تیم واحد فرمانیه رتبه اول را کسب کردند. همچنین شایان آذر، پارسا بخشایش از تیم واحد فرمانیه مدال نقره و جایزه ویژه لهستان را در بخش محیط زیست به دست آوردند.

نایب قهرمانی در جشنواره  علوم و فناوری

تیم نانو علامه طباطبایی آذرماه سال گذشته در یازدهمین جشنواره دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو رتبه دوم را کسب کرد. این رقابت ها به صورت مجازی از ۲۲ تا ۲۸ آذرماه برگزار شد. تیم نانو مجتمع با مقاله «بررسی مواد الکترودی مورد استفاده در سیستم های ذخیره سازی انرژی الکتروشیمیایی» در این مسابقات شرکت کرده بود.

«نیما امام جمعه»، «سید دانیال حسنی»، «پوریا نادری» و «آرشام آثار» اعضای این تیم بودند. «سید صابر میرحسینی» دبیر نانو علامه ای ها هم استاد راهنمای تیم در این مسابقات بود.

قهرمانی در ایران اپن ۲۰۲۱

تیم های رباتیک مجتمع علامه طباطبایی در مسابقات ایران اپن ۲۰۲۱ دو مقام اول کسب کردند. در این مسابقات که ۱۶ تا ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به صورت آنلاین برگزار شد، تیم علامه طباطبایی لیگ دمو دانش آموزی مقام اول سوپرتیم را به دست آورد و تیم دیگری از علامه ای ها در لیگ امداد فضای مشترک جایزه بهترین کار تیمی را کسب کرد.

در تیم دموی دانش آموزی علامه طباطبایی، دانش آموزان آراد مساکینی و هیراد موسوی از واحد فرمانیه حضور داشتند. دانش آموزان ایلیا قشایی از واحد پاسداران دوره اول و کسری بختیاری، سهند نجاتیان و رهام امیدی از واحد آبشناسان هم اعضای تیم امداد فضای مشترک بودند.

علامه ای ها با ۱ تیم در لیگ فوتبالیست، ۲ تیم در لیگ امداد فضای مشترک و ۲ تیم در لیگ دموی دانش آموزی در مسابقات ایران اپن ۲۰۲۱ شرکت دارند.

در تیم فوتبالیست سنگین وزن، علی شکوهی بهار از واحد شریعتی و ایلیا زاهدی از واحد آبشناسان حضور داشتند. ایلیا قشایی از واحد پاسداران دوره اول و کسری بختیاری، سهند نجاتیان و رهام امیدی از واحد آبشناسان هم اعضای تیم اول علامه طباطبایی در لیگ امداد فضای مشترک بودند. در تیم دیگر علامه طباطبایی در همین رشته هم رهان همتی نژاد و مهدی صالح زاده از واحد آبشناسان حضور داشتند. هیراد موسوی و آراد مساکینی از واحد فرمانیه و پارسا پور اشرف، نادر احمدی از واحد فرمانیه و آرتین عضدی فر و آرمان شرافتی از واحد ادونس آبشناسان هم اعضای دو تیم علامه طباطبایی در لیگ دموی دانش آموزی بودند.

موفقیت در جونیور کاپ

تیم رباتیک مجتمع علامه طباطبایی متشکل از دانش آموزان دبیرستان دوره دوم علامه طباطبایی – واحد شریعتی در سیزدهمین دوره مسابقات رباتیک دانش آموزی جونیور کاپ مقام اول لیگ ربات های فوتبالیست وزن آزاد را به دست آورد. «پارسا اسلامی»، «نوید مظاهری» و «آروین غفوریان»  اعضای تیم علامه ای ها در این مسابقات بودند. این مسابقات در رشته های ربات های فوتبالیست وزن سبک، ربات های فوتبالیست وزن آزاد، ربات های خودرو هوشمند، امداد فضای مشترک و برنامه نویسی دو مرحله به صورت آنلاین برگزار شد. مرحله مقدماتی این مسابقات، ۱۴ و ۱۵ اسفند و مرحله نهایی در روزهای ۲۶ و ۲۷ فروردین برگزار شد. دانش آموز دبیرستان دوره اول علامه طباطبایی – واحد میرداماد هم در این رقابت ها رتبه سوم را کسب کرد.

علامه ای ها همچنین در مسابقات جهانی روبوکاپ ۲۰۲۱ کشور فرانسه در رشته سوپر تیم رتبه سوم را کسب کردند. پارسا اسماعیلی و آرش نیشابوری از واحد میرداماد اعضای این تیم بودند.

 مدال برنز در مسابقات چین

آخرین مسابقه ای که علامه ای ها در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در آن شرکت کردند مسابقات روبوکاپ آسیا و اقیانوسیه در کشور چین بود. تیم رباتیک مجتمع علامه طباطبایی در این رقابت ها مقام سوم را به دست آورد.

تیم علامه ای ها متشکل از رهام امیدی و سهند نجاتیان دانش آموزان واحد آبشناسان ، در لیگ امداد فضای مشترک RCAP-cospace  رتبه سوم را کسب کرد. این مسابقات ۲۹ اردیبهشت تا ۱ خرداد به صورت غیرحضوری برگزار شد.

اخبار پیشنهادی