همایش بزرگداشت علامه طباطبایی با تقدیر از نفرات برتر برگزار شد
ساعت کمی از ده صبحِ اولین روز از آخرین ماه پاییز گذشته است. همایش بزرگداشت «علامه طباطبایی» با حضور دانش آموزان برگزیده و خانواده هایشان آغاز می شود: «من با افتخار و به احترامِ این عالمِ فیلسوفِ شاعر، در این برنامه شرکت کردم تا ارادت خودم را به آن مرد بزرگ ابراز کنم.» این را ناصر فیض، شاعر و طنزپردازِ میهمان همایش می گوید.
بخشی از شعر علامه محمد حسین طباطبایی با صدایی آوازی آشنا در سالن همایش پخش می شود: «همی گویم و گفته ام بارها / بود کیش من مهر دلدارها». حاج حسن توفیق حق، عضو هیات موسس مجتمع فرهنگی، آموزشی علامه طباطبایی با همراهی مدیر مجتمع، مدیران ستادی و مدیران مدارس ده گانه علامه طباطبایی در سالن حضور دارند. «در ابتدای سال تحصیلی، ایده برگزاری همایشی برای بزرگداشت علامه طباطبایی با محوریت شعر و ادبیات مطرح شد. شاید خود دانش آموزان هم فکر نمی کردند تا این حد، استعداد نویسندگی، شاعری و طنزپردازی داشته باشند.» محمد نورعلیپور، دبیر ادبیات دبیرستان علامه طباطبایی- واحد فرمانیه با بیان نحوه شکلگیری ایدۀ این همایش افزود: «هر چه گذشت، استعداد بچهها بیشتر شکوفا شد. حمایت معاونت فرهنگی مجتمع نیز باعث شد امروز این همایش برگزار شود.»
برنامه های اجرایی همایش بزرگداشت علامه طباطبایی، از ۱۵ آبانماه به صورت مسابقات هماهنگ بین دانش آموزان و کادر اجرایی مدارس ده گانۀ مجتمع علامه طباطبایی، با محوریت «شعر و ادب فارسی» برگزار شده بود. در دو هفته منتهی به برگزاری مراسم پایانی همایش، بیش از ۵۰ اثر در ۶ محور ادبی، برای دبیرخانه همایش ارسال شد. دبیرخانه این همایش در واحد فرمانیه مستقر بود.
نحوۀ انتخاب نام علامه طباطبایی برای مجتمع از زبان حاج حسن توفیق حق
حاج حسن توفیق حق، عضو هیات موسس مجتمع فرهنگی، آموزشی علامه طباطبایی، در حاشیه همایش بزرگداشت علامه طباطبایی به وب سایت مجتمع گفت: «سال ۱۳۷۲ برای نامگذاری مجموعه، سه عنوان انتخاب کردیم: “علامه طباطبایی”، “شهید مطهری” و “شهید بهشتی.” با توجه اینکه اسامی شهید مطهری و شهید بهشتی قبلا برای مدارس دیگر انتخاب شده بود، نام «علامه طباطبایی» را برای فعالیت های آموزشی مجموعه انتخاب کردیم.» وی افزود: «در بیش از سی سال فعالیت مجتمع، تلاشمان بر این بود که معلمان، کادر اجرایی و دانش آموزان مان، با اخلاق و منش این شخصیت بزرگ آشنا شوند.» وی با اشاره به اهمیت رویکردهای تربیتی و فرهنگی تاکید کرد: «سعی می کنیم در مسیر آموزش و پرورش دانش آموزان، براساس راه و روش علامه طباطبایی قدم برداریم. این رویکرد به ویژه در مسائل فرهنگی و قرآنی اهمیت ویژه ای دارد.»
مدیر مجتمع: نیّت موسس مجتمع، برگرفته از تعالیم علامه طباطبایی است
مصطفی جوادزاده، مدیر مجتمع علامه طباطبایی، در سخنانی کوتاه در همایش بزرگداشت «علامه طباطبایی» گفت: «بیش از بیست و چهار مدرسه در سطح شهر تهران، با نام مرحوم علامه طباطبایی فعالیت می کنند. نیّت درونی موسس این مجتمع بزرگ، یعنی آقای “حاج حسن توفیق حق”، بدون شک برگرفته از تعالیم و افکار «علامه طباطبایی» بوده است. برکاتِ این نیّت درونی، به ما کمک می کند تا بتوانیم در مسیر سخت تعلیم و تربیت، قدم برداریم.» جوادزاده با اشاره به جایگاه علمی «علامه سید محمد حسین طباطبایی» افزود: «علامه طباطبایی قبل از ورود به مسائل فلسفی، هم در هندسه و هم در بسیاری دیگر از علوم، تبحّر داشتند. حضور در مجتمعی که به نام دانشمندی چنین جامع الاطراف نامگذاری شده، برای همه ما افتخار بزرگی است.»
علی تیموری، مدیر واحد دبیرستان علامه طباطبایی- واحد فرمانیه، بعنوان دبیر همایش نیز اعلام کرد: «برنامه امروز، افتتاحیه یک برنامه ماهانه با عنوان “محفل ادبی کیش مهر” است که از دی ماه سال جاری، هر ماه در مدارس علامه طباطبایی با حضوران اساتید شعر و ادب کشور برگزار می شود.» در بخشی از همایش بزرگداشت علامه طباطبایی، از تابلویِ «محفل ادبی کیش مهر» رونمایی شد و میهمانان جملاتی را به یادگار نوشتند.
شعرخوانیِ شاعران، از ناصر فیض تا سعید بیابانکی
وقتی نوبت به مهمانان برنامه برای حضور در صحنه رسید، «ناصر فیض» شاعر طنزپرداز، صحبت هایش را اینطور شروع کرد: «بعضی اسامی، آنقدر بزرگ هستند که باید هر کاری را به افتخار آن نام، کنار گذاشت. “علامه طباطبایی” یکی از علمایی است که حضور در برنامه گرامیداشت آن، هیچ تاخیر و توجیهی بر نمی دارد.» سعید بیابانکی و محمد نوروزی فرسنگی، دو شاعر مدعو دیگر هم وقتی روی صحنه آمدند، درباره جایگاه والایِ علامه طباطبایی سخن گفتند. بیابانکی در وصفِ مرحوم علامه طباطبایی این را بیت برای حضار خواند: «مردان خدا پردۀ پندار دریدند/ یعنی همه جا غیر خدا یا، ندیدند.»
اهدای جوایز برگزیدگان همایش توسط عضو هیات موسس مجتمع
حالا نوبت اهدای جوایز برگزیدگان دانش آموزی همایش است. پس «حاج حسن توفیق حق» عضو هیات موسس مجتمع علامه طباطبایی، «مصطفی جوادزاده» مدیر مجتمع، «ناصر سلامی» معاون فرهنگی مجتمع و «علی تیموری» مدیر واحد فرمانیه به همراه شاعرانِ دعوت شده به مراسم، روی صحنه می آیند. در محور معرفی شخصیت علامه طباطبایی، «نیکا کیانی مجد» از واحد تهرانپارس به عنوان نفر برتر جایزه گرفت و در بخش شعر خوانی از اشعار علامه طباطبایی هم «علیرضا رنجبر» از واحد پاسداران دوره اول، «امیر سام شعاعی» از واحد فرماینه دوره اول و «یوسف رومی» از دبستان واحد پاسداران، جوایزشان را دریافت کردند.
«پرهام شمس» و «سورنا حبیب پور»، دانش آموزان واحد میرداماد نیز جوایز بخش نمایشنامه نوسی را دریافت کردند. جوایز بخش مینیمال به «علی نوری» و «امیرعلی ابریشمچی» از فرمانیه اهدا شد و در شاهنامه خوانی و حافظ خوانی هم «مبینا وحدانی» از واحد تهرانپارس، «امیرپاشا سبزی» از واحد آبشناسان و « بردیا روستایی» و «سید ایمان وحیدزاده» به عنوان نفرات برتر اعلام شدند. از «دارا امانی» مدیر دبیرستان دوره اول علامه طباطبایی – واحد میرداماد و «نجمه امرالهی» مدیر دبستان دخترانه علامه طباطبایی – واحد تهرانپارس نیز به عنوان مدیران واحدهای برتر تقدیر شد.
اخبار پیشنهادی