اولین مدرسه علامه طباطبایی چگونه تاسیس شد؟

* حاج حسن توفیق حق

رئیس هیات مدیره موسسه اندیشه مهر علامه طباطبایی 

عضو هیات موسس مجتمع علامه طباطبایی

——————————————————–

پشت ميزکارم در هيات مرکزي گزينش وزارت آموزش و پرورش نشسته بودم. يکي از همکاران هيات تحقيق، آرام صدايم کرد.
هنوز طنين صدايش در گوشم زنگ ميزند: «آقاي توفيق حق، با نگاهي که به تربيت نيروي انساني داريد مي خواهم به شما پيشنهاد تاسيس مدرسه غير انتفاعي نمايم.»
آن روزها همه زمانم به انتخاب شايسته ترين انسان ها براي آموزش و پرورش اختصاص داشت. پيشنهادش را دوست داشتم اما مشغله ام بيش از آن بود که بپذيرم. او اما حرفم را قبول نکرد. شناسنامه ام را گرفت و رفت. سال ۱۳۶۸ بود.

خاطرم هست که با ۷۰۰ هزار تومان سرمايه اوليه، نخستين مدرسه مجتمع فرهنگي، آموزشي علامه طباطبايي را راه اندازي کرديم. اين مدرسه در مقطع راهنمايي شکل گرفت و امروزه به نام «واحد ميرداماد» شناخته مي شود. در همان سال نخست ۱۳۰ دانش آموز در مدرسه ثبت نام کردند. همه اعضای هیات موسس اولیه، در مدرسه کار مي کرديم. مرحوم ظفري، معلم رياضي شد، آقاي حسني، علوم مي گفت. مرحوم قاسمي و آقای گلشاهي هم ديني درس مي دادند. اول مهر سال ۱۳۷۲ بود.

از همان ابتدا معتقد بوديم که تنها با «کار خوب» مي توانيم اعتماد اولياء را جلب کنيم. تجربه سال هاي بعد نشان داد که درست فکر مي کرديم. پس از سال نخست، آقاي رسول عليزاده که از نيروهاي فرهنگي بود و آقاي محمد جعفر مستوفي که تجربه هاي موفق در فعاليت هاي اقتصادي داشت و فرزندش در مدرسه علامه طباطبايي تحصيل مي کرد به جمع ما پيوستند. به اين ترتيب «موسسه ادب و دانش» را با هفت عضو موسس تشکيل داديم تا مدرسه علامه طباطبايي را مديريت کند. به مرور با خروج ۵ نفر، اعضای هیات موسس به ۲ نفر تقلیل یافت. از سال ۱۳۹۲ با بازنگری در ساختار کلی مجتمع علامه طباطبایی، من نیز از موسسه ادب و دانش خارج شدم و «موسسه فرهنگی، آموزشی اندیشه مهر علامه طباطبایی» را تاسیس کردم.

در ۵۷ سال حضورم در آموزش و پرورش، همچنان آموزش را به عنوان وسيله اي براي توجه اوليا و دانش آموزان بسوي تعالي انساني مي بينم و مانند روزهاي اول تاسيس مدرسه علامه طباطبايي معتقد به تربيت «انسان مفيد» هستم. انساني که از نظر علمي قوي و به آموزش هاي روز مجهز باشد، تربيت اسلامي شده و به وطنش غيرت داشته باشد. انساني خلاق، فرهيخته و وفادار به ميثاق ها در جامعه. هر چند از ۳۱ سال پيش تاکنون موفقيت هاي خوبي کسب کرده ايم اما هنوز تا رسيدن به مقصود راه درازي در پيش داريم.

————————————-——————–—– اندیشه مهرِ علامه ای ها ——————————————–———————-

——————–———-—– اندیشه مهرِ علامه ای ها ————————————–

اندیشه مهرِ علامه ای ها

ساختار مجتمع فرهنگی، آموزشی علامه طباطبایی

در سال ۱۳۷۲ مدرسه راهنمايي پسرانه علامه طباطبایی (واحد ميرداماد فعلي) با موافقت اصولي حقيقي آقاي حاج حسن توفيق حق و با پشتوانه سوابق فرهنگي و آموزشي ايشان در وزارت آموزش و پرورش، راه اندازي شد.

در سال ۱۳۷۳ نسبت به تبديل مجوز حقيقی آقای توفیق حق به مجوز حقوقي اقدام و «موسسه فرهنگي ادب و دانش» به عنوان صاحب امتياز مدرسه پسرانه علامه طباطبايي ثبت شد.

با استقبال روز افزون خانواده ها از مجموعه فعاليت هاي آموزشي و فرهنگي مجتمع فرهنگي، آموزشي علامه طباطبايي در طول بیست سال، مجموعه مدارس علامه طباطبایی در مقاطع ابتدایی، متوسطه دوره اول و متوسطه دوره دوم تا سال ۱۳۹۲ توسعه یافت. ضمن اینکه با خروج تعدادی از اعضا، هیات موسس به ۲ نفر تقلیل یافت.

با گسترش فعالیت ها و برای راهبری بهتر امور مدارس علامه طباطبایی، آقای حاج حسن توفیق حق در سال ۱۳۹۲، از موسسه «ادب و دانش» خارج و موسسه فرهنگی و آموزشی «اندیشه مهر علامه طباطبایی» را تاسیس نمود تا هر کدام از این موسسات بصورت مستقل، راهبری تعدادی از مدارس مجتمع علامه طباطبایی را به عهده گیرند.

دو موسسه ذکر شده هم اکنون مانند دو بال برای بالندگی مجتمع علامه طباطبایی در حرکتند. هم اکنون ۲۴ مدرسه علامه طباطبایی با سياستگذاري هاي کلان مشترک و با بهره گیری از مدیران جوان اداره می‌شوند.

آقای حاج حسن توفیق حق، ریاست هیات مدیره و آقای یاسر توفیق حق، مدیر عاملی «موسسه اندیشه مهر علامه طباطبایی» را بر عهده دارند. از این ۲ نفر به عنوان اعضای هیات موسس مجتمع فرهنگی، آموزشی علامه طباطبایی یاد می شود.

مرزداران پيش دبستان و دبستان
آبشنـاسان پيش دبستان و دبستان
ونک پيش دبستان و دبستان
دکتر فاطمي پيش دبستان و دبستان
يـوسـف‌آبـاد متوسطه دوره اول
کارگر شمالی متوسطه دوره دوم
دکتر فاطمی متوسطه دوره دوم
advanced متوسطه دوره دوم
آبشناسان ۱ متوسطه دوره دوم
آبشناسان ۱ متوسطه دوره دوم
اميرآباد شمـالي متوسطه دوره دوم
آبشناسان متوسطه دوره دوم

آدرس مدارس موسسه اندیشه مهر علامه طباطبایی روی نقشه